slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

Otvoreno odjeljenje demencije i palijative, frizerski salon i nova sala za radnu i okupacionu terapiju

Dana 8. Maja 2018. godine, u Domu starih ,,Bijelo Polje“ otvoreno je odjeljenje demencije i palijative, kao i frizerski salon i nova sala za radnu i okupacionu terapiju. Otvaranju su prisustvovali Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i Predsjednik Opštine Petar Smolović.
Ministarstvo rada i socijalnog staranja za ovaj projekat izdvojilo je 90 hiljada eura, kako bi podigli svijest o globalnom problemu kakav je demencija, od koje samo u Crnoj Gori boluje 8 hiljada osoba.
Purišić je naveo da Dom starih ,,Bijelo Polje” od osnivanja postiže značajne rezultate u pogledu unapređenja zaštite starih lica i već skoro osam godina pruža institucionalnu brigu u pogledu stanovanja, ishrane, njege i zdravstvene zaštite, kao i pravne i savjetodavne pomoći.
Predsjednik Opštine, Smolović istakao je da se otvaranjem ovakvih vidova medicinske pomoći, dostižu najveći evropski standardi. Na ovaj način Vlada Crne Gore i Opština Bijelo Polje pokazuju brigu o starim generacijama što će činjeti i u narednom peridu, rekao je on.

Direktor Doma, Dejan Pavićević izrazio je veliku zahvalnost Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Opštini Bijelo Polje na finansijskoj pomoći za otvaranje odjeljenja demencije. On je rekao da je ovim činom, naša ustanova još jednom dokazala da na najbolji mogući način sprovodi svoju misiju i podiže svijest društva o značaju pomoći starim licima.

Pavićević je najavio i pokretanje domskih novina i otvaranje dnevnog boravka za stara lica, kojim će zajedno sa uslugom pomoći u kući Dom starih ,,Bijelo Polje“ postati prvi gerontološki centar u Crnoj Gori.

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 76.1% Montenegro
United States of America 7.3% United States of America
China 3.7% China
Serbia 3.7% Serbia
Germany 2.8% Germany

Broj zemalja:

12

Ukupno posjeta:
543479
Danas: 7
Juče: 18
Ove nedelje: 79
Ovog mjeseca: 110

menu logo