MUZIKOM DOČARALI RADOST ŽIVOTA U DOMU

U bjelopoljskom Centru za kulturu promovisana je ekranizovana pjesma ,,Dome starih", posvećena našoj ustanovi, u izvođenju Zorana Kalezića i Ljubiše Bulatovića.
Pjesma ,,Dome starih“ dolazi iz autorskog pera sjajnog Ljubiše Bulatovića dok je za aranžman zaslužan Predrag Nedeljković. Oni koji su čuli pjesmu, kažu da je melem za uši i dušu, a zahvaljujući talentovanom Željku Đukiću, ona je melem i za oči. Naime, njegov kreativni studio napravio je spot u kome su učestvovali glumci Bjelopoljskog pozorišta kao i korisnici i zaposleni Doma starih ,,Bijelo Polje“.
Direktor Doma starih, Dejan Pavićević rekao je da ovo nije obična promocija već ,,skoro devet godina rada, truda, pažnje i ljubavi prema korisnicima pretočeno u četvorominutni muzički spot".
Pavićević je istakao da je Dom starih ,,Bijelo Polje" otišao korak naprijed i predstavio se na način na koji se nikad ni jedna ustanova ovog tipa nije predstavila - muzikom, ,,jer šta bolje od muzike može da donese radost, da objasni našu ljubav i da izrazi ono o čemu je nemoguće ćutati".
,,Kad svemu tome dodamo profesionalnost, posvećenost i strpljenje svih učesnika ovog velikog projekta, dobijemo muzičko djelo koje će ostati da svjedoči i daje primjer budućim generacijama kako se u jednoj ustanovi u Bijelom Polju voli i poštuje starost i stari dostojanstveno", zaključio je on.
Ispred Opštine Bijelo Polje, prisutnima se obratio Predsjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević koji je rekao da je naša ustanova, uprkos predrasudama, pokazala kako se može kvalitetno živjeti u novom okruženju i u novoj porodici.
Dizdarević je rekao da je ovaj umjetnički poduhvat vjerovatno najbolji način da se prikaže dio onoga što korisnici naše ustanove svakodnevno žive, a iskoristio je priliku da čestita Pavićeviću i svim učesnicima na realizaciji ovog muzičkog projekta.
Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, istakao je da je naša ustanova jedan od najboljih pokazatelja kako se podržavaju potencijali starijih da vode kvalitetan život i doprinose zajednici u mjeri svojih mogućnosti.
On je izrazio nadu da će ova pjesma i spot, kao i prepoznatljiv kvalitet druženja, usluge i smještaja doprinijeti da u budućnosti Dom starih ,,Bijelo Polje" bude prepoznat kao ustanova u kojoj se starima pored stručne podrške pruža, ljubav, njega i dobri međuljudski odnosi.
Doajen domaće muzičke scene, Zoran Kalezić rekao je da je ponosan i kao umjenik i kao čovjek jer je dio tima koji je uradio nešto toplo, nesvakidašnje, pogotovo za ove prostore.
,,Ova pjesma je bila izazov zato što je to nešto posebno od svega što sam uradio u mojoj karijeri i to će ostati zapamćeno kao jedna fina želja i ideja koja ima i svoj edukativni karakter", rekao je Kalezić, poručujući da domovi korisnicima pružaju osjećaj topline, mira, porodičnog zadovoljstva i da bi vrlo rado bio korisnik naše ustanove kad za to dođe vrijeme.