CEKUM KORISNICIMA DOMA PRIREDIO VEČE ZA PAMĆENJE

Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizovao je muzičko-poetski program u prostorijama Doma za naše korisnike. Učesnici programa bili su vokalna grupa ,,Veselice", glumac Slobodan Marunović, ,,Duo Classico" (Dina Desančić – violina i Safet Drljan – harmonika) i pjevač izvorne muzike Šukrija Žuti Serhatlić.

Predstavnik CEKUM-a, Luka Dumović rekao je da je ta ustanova osnovana sa ciljem unapređenja manjinskih prava u oblasti kulture. ,,Uvijek nam je zadovoljstvo da organizujemo ovakve manifestacije u ustanovama ovog tipa, da starim licima izmamimo osmjeh i unesemo radost u njihova srca", rekao je on i dodao da je ovo samo početak naše saradnje.

,,Na svom putu afirmacije multikulturalizma, promovisanja i podsticanja kulture manjina, CEKUM je zakucao i na vrata naše ustanove koja smo mi sa zadovoljstvom otvorili i još jednom pokazali da nam je prioritet da korisnici naših usluga budu srećni i osjećaju ljubav koju im pružaju zaposleni i svi ljudi velikog srca koji organizuju ovakve i slične programe za njih", rekao je direktor Doma Dejan Pavićević i zahvalio organizatorima i učesnicima na posjeti.

Korisnici naše ustanove uživali su u anđeoskim glasovima ,,Veselica", divnoj poeziji koju je govorio naš glumac Slobodan Marunović, sjajnom mini koncertu Dine Desančić i Safeta Drljana i maestralnom izvođenju Šukrije Žutog Serhatlića koji čuva izvornu muziku od zaborava.