Korisnici Doma starih ,,Bijelo Polje“ uređivali dvorište

Proljeće i lijepo vrijeme izmamili su naše korisnike da se pridruže zaposlenima u uređenju domskog dvorišta. Oni su sa osmjehom na licu sadili cvijeće i drveće, okopavali, čupali travu, čistili zelenu površinu, a mnogi su samo uživali na suncu.

 

0
0
0
s2smodern

Proslava Vaskrsa u Domu starih ,,Bijelo Polje“

Dana 9.04.2018. godine, u prostorijama Doma starih ,,Bijelo Polje“, korisnici su uz ručak, muziku i igru proslavili najveći pravoslavni praznik – Vaskrs. Za muziku i dobru atmosferu pobrinuo se pjevač Dino Heldić.

0
0
0
s2smodern

Veliki petak u Domu starih ,,Bijelo Polje”

Dana 6.4.2018. godine, na Veliki petak, korisnici Doma starih ,,Bijelo Polje”, tradicionalno su ukrašavali jaja.

0
0
0
s2smodern

Posjeta manastiru Kumanica

Dana 4.4. 2018. godine, korisnici Doma starih ,,Bijelo Polje“, u pratnji zaposlenih, posjetili su manastir Kumanicu, koji se nalazi na potezu između Prijepolja i Bijelog Polja. Prvi poznati zapis o ovom manastiru potiče iz 16. vijeka.
Korisnici Doma imali su priliku da prisustvuju jutarnjoj liturgiji posle koje je otac Nikolaj čitao molitvu za zdravlje. Nakon obilaska manastirskog kompleksa i prijatnog ispijanja čaja u manastirskoj trpezariji, pri povratku u Dom, za korisnike je organizovan ručak u bjelopoljskom restoranu ,,Čardak“.

0
0
0
s2smodern

Radna razmjena radnika JU Dom starih ,,Bijelo Polje“ od 19.03 do 23.03.2018. godine

Od 19.03. do 23.03.2018. godine predstavnici službi JU Dom starih ,,Bijelo Polje“ bili su na radnoj razmjeni u Gerontološkom centru u Banja Luci i tom prilikom upoznali se sa načinom rada i organizacijom ustanove koja se bavi zbrinjavanjem i njegom odraslih i starih osoba.
Gerontološki centar u Banja Luci počeo je sa radom 1946. godine, a trenutno 320 korisnika koristi usluge ove ustanove.

0
0
0
s2smodern

Predavanje o volonterizmu u JU Dom starih ,,Bijelo Polje”

Dana 24.03.2018. godine u prostorijama naše ustanove, volonteri i direktor NVO ,,Naša akcija“ Patricija Pobrić, održali su prezentaciju na temu "Podsticanje starijih osoba i njihovog aktivnog učešća u zajednici kroz volonterizam, generacijske i međugeneracijske saradnje, i benefiti volonterizma u psiho-fisizkokom zdravlju osoba treceg doba".

0
0
0
s2smodern

Potpisan Sporazum o saradnji sa nevladinim organizacijama

Dana 24.03.2018. godine potpisan je Sporazum o saradnji između JU Dom starih ,,Bijelo Polje“ i NVO ,,Euromost“, NVO ,,Naša akcija“ i NVO ,,Udruženje osoba sa invaliditetom Sjeverna regija“. JU Dom starih ,,Bijelo Polje“ u saradnji sa nevladinim sektorom uticaće na poboljšanje uslova za stara lica, odrasla invalidna lica, hronično-duševno oboljela stara lica, kao i osobe koje se nalaze u stanju akutne socijalne potrebe.

0
0
0
s2smodern

Korisnici Doma starih Bijelo Polje prisustvovali predstavi ,,Ekologijada”

Dana 22. 03. 2018. godine, dio korisnika Doma starih Bijelo Polje prisustvovali su dječjoj predstavi ,,Ekologijada“. Predstava po tekstu Irene Zlatković, a u režiji Fuada Age Dobardžića, izvedena je u sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

0
0
0
s2smodern

Korisnici Doma starih iz Bijelog Polja prisustvovali finalu Kupa Crne Gore u odbojci

Dana 18. 03. 2018. godine, dio zaposlenih i korisnika Doma starih iz Bijelog Polja, prisustvovali su finalu Kupa Crne Gore za odbojkaše između Jedinstvo – Bemax-a i Budućnost – Capital Plaza-e. U sjajnoj atmosferi, kojoj su doprinijeli i naši korisnici, u SC ,,Nikoljac”, odbojkaši Jedinstva uspješno su savladali Budućnost, rezultatom 3-0 i odbranili titulu osvajača Kupa Crne Gore za 2018. godinu.

0
0
0
s2smodern

JEZIK

TRAŽI