slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

Humanitarna organizacija "Šarika" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata povodom islamskog praznika Kurban Bajrama posjetila je bjelopoljski Dom starih

 

Humanitarna organizacija "Šarika" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata povodom islamskog praznika Kurban Bajrama posjetila je bjelopoljski Dom starih. Štićenicima doma humanitarci iz UAE uručili su poklon u vidu zajedničkog ručka gostiju, korisnika I zaposlenih i družili se sa njima. Predstavnike humanitarne organizacije Muhameda Hamdana i njegove saradnike, kao i predstavnike Islamske zajednice Bijelo Polje primio je direktor Doma za stara lica Admir Mustajbašić koji ih je upoznao sa uslovima u kojima boravi preko 120 korisnika.

- Prijatelji iz UAE u prisustvu predstavnika Islamske zajednice iz Bijelog Polja su organizovali I finansirali zajednički ručak za 120 korisnika naše ustanove i 40 zaposlenih. I ova posjeta je dokaz da nijesmo zaboravljeni od šire društvene zajednice koja i na ovaj način doprinosi siocijalizaciji naših korisnika - kazao je Mustajbašić i podsjetio da je Dom starih ustanova socijalne zaštite izgrađena I svečano otvorena prije skoro četiri godine.

-Pvog dana decembra proslavićemo četiri godine uspješnog rada i postojanja. Kapacitet ustanove je 230 ležajeva. Trenutno imamo 120 korisnika iz čitave Crne Gore- istakao je Mustajbašić, dodajući da je sa predstavnicima humanitarne organizacije iz UAE dogovoren naredni vid sardanje, koji će se ogledati u nabavci svega što je potrebno za rad ove ustanove.

Predstavnici humanitarne organizacije "Šarika" u sklopu ove posjete obišli su i Dnevni centar ,,Tisa', gdje je pod stručnim nadzorom 23 djece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 72.8% Montenegro
United States of America 7.3% United States of America
China 3.8% China
Serbia 3.8% Serbia
Austria 3.5% Austria

Broj zemalja:

13

Ukupno posjeta:
543683
Danas: 13
Juče: 23
Ove nedelje: 36
Ovog mjeseca: 314

menu logo