slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

O NAMA

Dom starih 011220 1JU Dom starih ,,Bijelo Polje” je ustanova socijalne zaštite izgrađena 1. decembra 2010. godine u partnerstvu Ministarstva rada i socijalnog staranja i Opštine Bijelo Polje. Površina objekta je 6.171,36 m2, smještajnog kapaciteta - 200 mjesta, koji obuhvata i upravnu zgradu, kuhinju, ambulantu za rad ljekara i fizioterapeuta, frizerski salon, vešeraj, prostorije za rekreaciju, rehabilitaciju, a objekat je okružen zelenom površinom, parkom i ljetnjom baštom.

Sjedište ustanove je u naselju Medanovići, mirnom dijelu grada, daleko od buke i saobraćajne gužve, pored Opšte bolnice što predstavlja pozitivnu okolnost ako se uzme u obzir stalna potreba starih osoba za medicinskom zaštitom.

Odlazak u dom za stare, kao i svaka velika promjena, zahtijeva puno razmišljanja, ,,vaganja“ prednosti i nedostataka i predstavlja za većinu starih osoba emocionalni stres. Međutim, zaposleni naše ustanove daju sve od sebe da se korisnici osjećaju kao kod kuće, pružajući im pažnju i ljubav, a pored svakodnevne brige i njege koja je starim osobama neophodna tu je i organizovanje aktivnosti za njihovu razonodu i opuštanje:

-       mogućnost igranja raznih društvenih igara,

-       mogućnost da se korisnici bave svojim hobijem,

-       organizovani izleti,

-       proslave rođendana i praznika,

-       posjete pozorištu i drugim kulturnim i sportskim manifestacijama,

kako bi im stanovanje u Domu učinili što prijatnijim i pomogli im da se ne osjećaju odbačenim i društveno izolovanim.

 

dombp dSmještaj obuhvata stanovanje, 24/7 medicinsku njegu sa sedam angažovanih ljekara, stručni nadzor od strane obučenogosoblja koje vodibrigu ne samo o vitalnim funkcijama već i oredovnoj ishrani korisnika, higijeni, izgledu, psihofizičkom stanju i dobrom raspoloženju. Pored toga, korisnicima nudimo širok spektar kulturtno – zabavnih i radno - okupacionih aktivnosti u zavisnosti od interesovanja, pravnu i savjetodavnu pomoć, kao i pomoć u administrativno – finansijskim poslovima.

Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, a posjeduju TV, frižider, terasu i kupatilo koje je prilagođeno korisnicima usluga.

Dom pruža institucionalnu brigu starim licima, odraslim invalidnim licima, hronično-duševno oboljelim starim licima i osobama koje se nađu u stanju akutne socijalne potrebe.

U sklopu Doma postoji Odjeljenje demencije i palijativne njege koja su opremljena po najsavremenijim evropskim standardima, a otvorili smo i Dnevni boravak, čime smo kompletirali ponudu za stara lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Naša ustanova ima odličnu saradnju sa resornim ministarstvom, lokalnom upravom i ostalim socijalnim ustanovama u Crnoj Gori ali i u regionu.

 

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 71.0% Montenegro
United States of America 7.1% United States of America
Serbia 5.4% Serbia
China 4.1% China
Bosnia and Herzegovina 2.4% Bosnia and Herzegovina

Broj zemalja:

27

Ukupno posjeta:
544440
Danas: 5
Juče: 13
Ove nedelje: 81
Ovog mjeseca: 292

menu logo