slajd1.png
slajd3.png
slajd2.png
slajd4.png
previous arrow
next arrow

OBRAĆANJE DIREKTORA JU DOM STARIH ,,BIJELO POLJE“ DEJANA PAVIĆEVIĆA POVODOM DESET GODINA RADA USTANOVE

Dejan Pavicevic 011220 2Prvog decembra 2010. godine JU Dom starih ,,Bijelo Polje“ započela je svoju misiju – pružanje pomoći i zbrinjavanje najstarijih članova društva. Danas, deset godina kasnije, sa ponosom ističemo da smo uspjeli da zbrinemo nekoliko stotina korisnika i pružimo im priliku i snagu da dostojanstveno prožive poslednje poglavlje života.

Zbog pošasti korona virusa, koja je zadesila čitav svijet, nijesmo u mogućnosti da proslavimo naš jubilej kako dolikuje, ali slavimo u srcima, jer smo postali licencirana ustanova prepoznata po kvalitetu u zemlji i regionu.

Uspjeli smo da otvorimo Odjeljenje demencije i palijativne njege po najsavremenijim evropskim standardima, frizerski i kozmetički salon, sale za radnu terapiju i fizioterapiju, savremenu kuhinju, ambulantu u kojoj ordinira sedam ljekara specijalista, a sa otvaranjem Dnevnog boravka i radom gerontodomaćica na terenu, kompletirali smo ponudu prema starim i licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. I, sve to po ISO standardima.

Uradili smo i nešto što ni jedna ustanova ovog tipa nije, muzikom smo dočarali radost života u Domu. Naša pjesma ,,Dome starih“,Dom starih 011220 1 u izvođenju Zorana Kalezića i Ljubiše Bulatovića, postala je himna, a zajedno sa spotom nastalo je svjedočanstvo kako se vole stari i poštuju bore na njihovim licima jer je svaka bora priča bez kraja o ljubavima, nadanjima, radostima ali i bolu i patnjama.

Postali smo velika porodica koja dijeli sve, i dobro i loše. Pravili smo proslave, slavili rođendane, praznike, organizovali izlete, posjete pozorištu, bioskopu i činili sve kako bi naši korisnici osjetili toplinu doma.

Suočavali smo se sa brojnim izazovima ali je najveći do sada, svakako, korona virus. Ostavili smo svoje domove da bi sačuvali Dom. Sedam mjeseci karantina dalo je rezultate, nijesmo imali ni jednog inficiranog korisnika.

Svaki uspjeh, nagrada, priznanje - zasluga su naših zaposlenih. Svojom stručnošću, požrtvovanošću, ali prije svega pažnjom i brigom prema našim korisnicima uspjeli su da sruše predrasude o životu u domu i pokažu svima kako starost može biti lijepa.

Zato, koristim ovu priliku da im zahvalim i čestitam jubilej uz obećanje da ćemo zajedničkim snagama nastaviti putem stvaranja boljeg ambijenta za stare osobe jer se stepen razvoja svakog društva mjeri i brigom o njima.

Na kraju, želim da čestitam Dan doma štićenicima naše ustanove uz želju da iz borbe sa koronom izađemo kao pobjednici.

 

Vremenska prognoza

BIJELO POLJE Trenutno

Posjetioci

Montenegro 63.1% Montenegro
Unknown 9.7% Unknown
United States of America 7.2% United States of America
Serbia 4.9% Serbia
China 4.1% China

Broj zemalja:

30

Ukupno posjeta:
544808
Danas: 11
Juče: 18
Ove nedelje: 105
Ovog mjeseca: 239

menu logo